because there can
be no peace
without justice

SÖK ARTIKLAR


THE MAN
Biography (1869-1948)
The Salt March
                     THE CONCEPT
                     Ahimsa
                     Satyagraha
                     Sarvodaya
                     Swaraj
                     Swadeshi
GANDHIAN SITES

Home » Features


Fredsvandringen: EN UTMANING FÖR KRIGETS FÖRESPRÅKARE
9 december 2001, 11:50  |   ARTIKLAR  U.K.

av Bradford Lyttle

“Vår sorg är inget krigsrop” –
WASHINGTONNEW YORK
25 november – 2 december


VANDRINGEN blev ett enastående exempel på vad ett antal människor kan åstadkomma, om de står på en fast grund av humanitärt ickevåld, och har utvecklat sina kunskaper i att organisera och kommunicera.


Från vandringens början vid Georgetown Universitet i Washington D.C. till dess avslutning i St. Francis Xavier Church på Manhattan i New York, fick den stor uppmärksamhet och mediabevakning. Våra banderoller och plakat fångades av kamerorna. Flygbladen uttryckte själen i budskapet mot kriget.

Under hela vandringen möttes vi av generös gästvänlighet dit vi kom – från Dorothy Day Catholic Worker House of Hospitality (Washington), Jonah House (Baltimore), American Friends Service Committee och katolikerna vid Sarnelli och Martha House (Philadelphia), Mount Saint Dominic Motherhouse och Caldwell College (Caldwell, NJ), och St Vincent Ferrer katolska församling (Brooklyn).


Alla de anhöriga till offren från den 11 september som deltog i vandringen, växte i respekt hos andra deltagare, för varje framträdande och tal de höll. På Union Square i New York, välkomnades Amber Amundson, vars make Craig dog i Pentagon, av skådespelaren Susan Sarandon.


Vandringen innebär en utmaning för den militära strategin i Afghanistan, som kommer att bli svår för regeringen att ignorera eller besvara.

Översättning: Jan Viklund


ÄLDRE ARTIKLAR...»