because there can
be no peace
without justice

SÖK ARTIKLAR


THE MAN
Biography (1869-1948)
The Salt March
                     THE CONCEPT
                     Ahimsa
                     Satyagraha
                     Sarvodaya
                     Swaraj
                     Swadeshi
GANDHIAN SITES

Home » News


11 SEPTEMBER-FAMILJER BILDAR ORGANISATION
15 februari 2002, 13:22  |   NYHETER  

I organisationen ingår en delegation av familjemedlemmar som nyligen återvänt från en resa i Afghanistan, där de träffat familjer som drabbats av de amerikanska bombningarna. De är oroade över bristen på diskussion om alternativ till USA:s militära åtgärder.


“Vi anser att det amerikanska folket berövats möjligheten till en öppen dialog om den fortsatta händelseutvecklingen”, säger David Potorti, ordförande för organisationens östkust-avdelning. “Det alltför snabba, målmedvetna beslutet att starta krig fattades utan något som helst övervägande av de långsiktiga konsekvenserna för vare sig vår säkerhet eller frihet som medborgare. Vi kommer att använda våra röster till att föra en diskussion om bättre lösningar, baserade på rättvisa, inte på hämnd.”


Ett av organisationens första projekt blir att starta en kampanj för att hjälpa de drabbade familjerna i Afghanistan. Kelly Campbell, som nyss återvänt från Kabul, säger: “Vi mötte afghaner vars anhöriga drabbats av bomberna, bara för att de råkat befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt – precis som våra närmaste hemma i USA. De lider lika mycket som vi, och måste dessutom försöka skaffa mat till sin barn och själva reparera sin hem. Att hjälpa dem som drabbats av vår regerings handlingar är det enda rätta just nu.”


Gruppen kräver att USA:s regering vidtar en utredning över civila offer i Afghanistan, samt kompenserar de drabbade.


“Vi kommer i dag att överlämna ett Valentin-kort till president Bush, med krav på inrättandet av en fond för Afghanistans offer”, säger Phyllis Rodriguez vars son Greg dog i World Trade Center.


Peaceful Tomorrows kommer att arrangera föreläsningar och manifestationer, tillsammans med andra organisationer i USA som arbetar för fred och rättvisa.


LÄS MER
pressmeddelanden, målsättning, artiklar, länkar och mycket mer, på:
Peaceful Tomorrows
www.peacefultomorrows.org


ÄLDRE ARTIKLAR...»