because there can
be no peace
without justice

SÖK ARTIKLAR


THE MAN
Biography (1869-1948)
The Salt March
                     THE CONCEPT
                     Ahimsa
                     Satyagraha
                     Sarvodaya
                     Swaraj
                     Swadeshi
GANDHIAN SITES

Home » Features


Advents-aktion i shoppingcentret: ''KÖP'' FREDEN - INTE KRIGET
5 december 2002, 13:12  |   ARTIKLAR  

“Nu börjar julsäsongen”, sa Amy Antonucci, “den tid som vi förväntas bry oss om varandra och freden. Att bomba ett land med redan utslagna människor kan knappast betraktas som särskilt ‘fredligt’ eller medmänskligt.”


De julhandlande på Market Square mötte aktivisterna med både gillande och undrande blickar. “Även om vi bara finns här, är det en påminnelse om att medan vi handlar och roar oss, pågår fruktansvärda händelser i en annan del av världen”, sa Jennifer Fitzsimmons.


“Sambandet finns där – mellan vår gränslösa konsumtion och kriget om makten över oljan”, sa David Diamond. “Vi behöver bli medvetna om hur våra val och inköp påverkar världen omkring oss.”


Karina Beadling från Seattle uttryckte sin glädje över hur folk runt om i hela USA ansluter sig till krigsprotesterna.


“Villkorslöst stöd till presidenten riskerar få följder vi inte kan föreställa oss; en våldsspiral, ett sätt att föda och göda terror på alla fronter.”


Andrew Smiler, med texten “Lediga Jobb: Fredsarbetare” på jackan, instämde.


“Kriget har givit USA chansen att bli terrorister”, sa han. “Vi dödade nyss sex män i Jemen. Utan rättegång, utan frågor. Ett obemannat plan bara, en dödsstråle från rymden, så var de döda. Detta är terrorism.”


Carolyn Miller berättade att hennes citat på tröjan, “Var Ett Verktyg För Freden”, påminde henne om Franciskus från Assisi och hans verk.


“Det är därför jag traskar runt här i kylan”, sa hon. “Jag försöker efter min förmåga att vara ett levande exempel i kampen för fred.”


ÄLDRE ARTIKLAR...»