because there can
be no peace
without justice

SÖK ARTIKLAR


THE MAN
Biography (1869-1948)
The Salt March
                     THE CONCEPT
                     Ahimsa
                     Satyagraha
                     Sarvodaya
                     Swaraj
                     Swadeshi
GANDHIAN SITES

Home » News


4 MÅNADERS FREDSVAKA FRAMFÖR VITA HUSET
4 december 2002, 21:14  |   NYHETER  

“Vi känner hur vårt land befinner sig i en stor fara”, säger Medea Benjamin, 50, från organisationen Global Exchange. “Bushadministrationen har satt kurs mot en våg av militarism och våld som bara eskalerar.”


Trettio kvinnor och ett antal män deltog i demonstrationen, en liten grupp jämfört med de tiotusentals som samlats de senaste månaderna i Washington.


Men vakan kommer att genomföras under desto längre tid. Minst sex personer kommer varje dag att finnas i parken, i sovsäckar och på parkbänkar i 4-dagars skift, några kommer att genomföra veckolånga faste-aktioner. Flera kvinnor bär rosa märken och jackor, med texten: “Code Pink – Women for Peace”.


“Bush talar om Röd Kod, “Code Red”, (“kriget mot terrorism”), vi står för Rosa Kod, “Code Pink”! ljuder ropen.


Många är medlemmar i människorättsorganisationer, andra mödrar eller mormödrar med budskapet till president Bush att de inte stöder ännu ett krig. Vi kräver att pengar istället går till sjukvård, utbildning och social välfärd hemma i USA, säger de.


“Vi är hustrur, mödrar och systrar till de som kommer att dödas för oljan”, säger Anise Jenkins, 53, sekreterare i Washington.


Loree Murray, 81, bär ett märke med texten “Hail to the Theif” och bild på Bush. “Vi vill lära vår president ett och annat”, säger hon.


Vakan pågår fram till mars nästa år, och kulminerar på Internationella Kvinnodagen 8 mars.


BESÖK:
Code Pink –
Women’s Pre-Emptive Strike For Peace


ÄLDRE ARTIKLAR...»